Anbefalinger av boka «Ettertanker»

«Steinar Leirvik er en særdeles dyktig formidler, og i denne boken gjør han noe av det han er best på. Gjennom små tekster knyttet til søndagenes prekentekster, minner han oss om hvordan Gud er til stede midt i våre hverdager og gjør det alminnelige hellig.»

Kjersti Gautestad Norheim / Prest i Bergen

«Steinar klarer på en sterk og troverdig måte å hente fram det levde livet vårt og knytte det til de bibelske fortellingene. Det er tydelig at Steinar er våken og til stede når han møter mennesker. Han ser og han hører, – legger merke til det rike og mangfoldige språket som formidles mellom mennesker, – som går langt utover det uttalte ord. Steinar har en ro og et nærvær som gir menneskene han møter mulighet til å vise hvem de er, – og hvem de ønsker å være. Slikt blir det gode møter av, – og igjen gode tekster. Steinar er en dyktig forteller.»

Tor Singsaas / Tidligere biskop i Nidaros

«Det jeg liker aller best med denne boka er at formidlingen er hverdagslig og livsnær, og samtidig lodder temaene dypt. Leirvik er en god historieforteller med en egen evne til å se det store i det lille.

Denne boka kan passe for både ung og gammel, og kanskje mest for deg som vil kikke etter tro, håp og kjærlighet i det helt vanlige.»

Silje Kivle Andreassen / Prest på Holmlia

«Mange har hatt stor glede av å sitte i kirkebenken å lytte til Leirviks forkynnelse både ved gudstjenester og kirkelige handlinger. Han er en skattet forkynner og kommunikator som er vel verdt å lytte til, og derfor ofte blir etterspurt til kirkelige handlinger i bispedømmet.I denne boken får vi gleden av å lese det han har på hjertet. Det er 70 tekster forankret mot kirkeåret, men hele tiden ligger Leirviks erfaringer og opplevelser som mangeårig menighetsprest i bunnen.

Boken egner seg godt til oppbyggelig lesing, for samtalegrupper og gjerne som forberedelse til søndagens gudstjeneste. Leirvik evner i flere av tekstene å være personlig uten å bli privat.»

Dagfinn Thomassen / Prost i Orkdal