Om forfatteren

Steinar Leirvik

«Ettertanker – pusterom» er skrevet av Steinar Leirvik. Forfatteren er født i Trondheim (1965) og har jobbet som prest i Trøndelag siden han var ferdig utdannet i 1993.

Han startet på Høylandet og i Overhalla i Namdal, og jobbet deretter i Strindheim menighet i Trondheim. Steinar jobbet også som sykehusprest i ett år ved Betania Malvik, før han ble prosjektleder i Kirkens Bymisjon for Vår Frue Åpen kirke. Fra 2010 har Leirvik vært sokneprest i Byåsen menighet i Trondheim.

Et allsidig engasjement har også ført ham til oppdrag som Juleprest på Gullfaks B, Heimeverns-prest og VM-prest under ski-VM i Trondheim i 1997. Han har erfaring som prest fra NRKs morgenandakter på radio og gudstjenester på TV og radio. Steinar er ofte ønsket som prest til kirkelige handlinger.

Steinar har tidligere utgitt boka «Adventskalenderen, betraktninger mens vi venter» i 1998, og vært skribent for både Namdals-avisa og kampprogrammet til Rosenborg sine hjemmekamper på Lerkendal. Han har vært redaktør for 100 utgivelser av menighetsblad.

Som prest har Steinar Leirvik gjerne invitert til samarbeid med aktører utenfor kirka. Han har ikke vært redd for å tenke utradisjonelt ved å invitere til «Svett sorggruppe» gående i Bymarka, eller «Kulturkvelder» med kjente personer som har samtalt om viktige spørsmål. Gjester har vært blant andre Åge Aleksandersen, Trygve Skaug, Charlotte Rørth, Jonas Gahr Støre, Tania Michelet, Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen, Hedvig Montgomery med flere.

Som prest, skribent og forkynner prøver Steinar Leirvik å ta både menneskene han møter og det kristne budskapet på alvor, gjerne med litt utradisjonelle innfallsvinkler.

«I min Fars hus er det mange rom.»

~ Evangeliet etter Johannes 14,2.

For ei perle av ei bok! Med utgangspunkt i kirkeårets prekentekster reflekterer presten og forfatteren Steinar Leirvik over sammenhengen mellom Bibelens ord og våre hverdagslige liv. Han gjør det i en personlig, men aldri påtrengende privat stil. På skikkelig preste-vis legger han ut bibeltekstene for oss, og han gjør det på en direkte, nær, konkret og varm måte. Forfatteren skriver et sted om «tro på trøndersk», den er «lettere gjort enn sagt», mener han. Men boka kan leses med stort utbytte også av andre enn trøndere!

– Siri Wahl-Olsen

Frittstående skribent, tidligere journalist, kommentator, politisk redaktør m.m. i Adresseavisen